Oppimisvaikeudet
Oppimisvaikeuksien varhainen tunnistaminen sekä oikea-aikainen ja riittävä tukeminen on tärkeää, sillä tukematta ne ovat riski lapsen kokonaiskehitykselle ja vaikuttavat usein koulunkäyntiin ja oppimisen etenemiseen.
Haastava käyttäytyminen ja nepsy-haasteet
Kuka tahansa voi jossain elämäntilanteessa menettää tilanteen hallinnan. Haastavaa käyttäytymistä ja haastavia tilanteita esiintyy kuitenkin useammin niiden henkilöiden keskuudessa, joilla on jokin kehityksellinen neuropsykiatrinen oireyhtymä.
Autismikirjon häiriö
Valteri tarjoaa autismikirjon oppilaiden arjen haasteiden tunnistamista ja ratkaisemista tukevia palveluita. Olemme koonneet käyttöösi tietoa autismikirjosta sekä aiheeseen liittyviä palveluitamme.
Motorisen oppimisen vaikeudet
Oppilaan motorisen oppimisen vaikeudet voivat tulla esille liikkumista tai liikettä vaativissa arjen toiminnoissa ja erilaisten liikuntataitojen oppimisessa. Karkea- tai hienomotorisissa taidoissa tai molemmissa.
Kielelliset vaikeudet
Kehityksellistä kielihäiriötä, DLD (Developmental Language Disorder) on Suomessa aiemmin kutsuttu kielelliseksi erityisvaikeudeksi (SLI) ja dysfasiaksi. Arkikielessä puhutaan usein kielihäiriöisistä lapsista.
Näkemisen vaikeudet
Näkemisen vaikeudet ja näönvaraisen toiminnan haasteet voivat liittyä eriasteiseen näkökyvyn heikentymiseen, näkökyvyn puuttumiseen tai oppilaan kykyyn hyödyntää näkötietoa.
Kuulemisen vaikeudet
Yläkäsitteenä termillä kuulovammainen oppilas tarkoitetaan yleensä lääketieteellisen näkökulman mukaisesti oppilasta, jolla on jonkinasteinen kuulonalenema. Sillä voidaan siis tarkoittaa sekä lievästi huonokuuloista että täysin kuuroa lasta tai nuorta.